Proteini iz jaja su takvog kvaliteta da im nema ravnih u čitavoj pripodi. Za kožu koja je u neprekidnom procesu obnove, a naročito u periodu jeseni i zime, ovako kvalitetan gradivni materijal ima poseban značaj.
Jaja su inače jedna od najboljih životnih namirnica, posebno se ističu sadržajem vitamina A i B, a oba su dragocijeni za ljepotu i zdravlje kože. Od njih i drugih namirnica mogu se napraviti razne vrijedne kombinacije, a neće nam biti neophondo ništa više od onog što svakodnevno možemo naći u kuhinji.
Najomiljeniej maske filmske glumice Joan Collins
1.Izlupati žumance sa nekoliko kapi limunovog soka. Nanijeti na lice i vrat u tankom sloju. Istovremeno pripremiti ulupano bjelance pa kad se maska osuši, skidati je snijegom od bjelanceta. Umiti se hladnom vodom.
Ova maska je u stanju da odmah preporodi lice. Žumance prodire duboko u kožu i hrani je, ublažava bore i dale lijep ten, a bjelance zateže kožu i čini je elastičnom.
2.Izlupati bjelance sa jednom kašikicom maslinovog ulja. Ako je koža masna, dodati 10 kapi limunovog soka ili soka od krastavca.
3.Umutiti žumance sa pomiješati sa kašikicom meda. Dodati 10 kapi bademovog ili maslinovog ulja.
4.Umutiti žumance pa pomiješati sa zgnječenim kuhanim krompirom. Dodati malo toplog mlijeka (maska je za suhu kožu, dok za masnu umjesto žumanca treba uzeti bjelance).
Nema komentara:
Objavi komentar